A Teraz Na Słodko
Pyszny Sernik Z Makiem Na Kruchym Cieście
Należy przygotować:
Na Ciasto:
Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po wyjęciu rozkładamy je na dnie brytfanny i podpiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.
Jajka miksujemy z cukrem i aromatem. Dodajemy mak(sparzony i dwukrotnie zmielony), bułkę i rodzynki, mieszamy dokładnie. Masę wykładamy równo na podpieczony spód.
Jajka miksujemy z cukrem, masłem i aromatem. Dodajemy porcjami twaróg(zmielony dwukrotnie) i mąkę. Na końcu dokładamy skórkę pomarańczową.
Masę serową wykładamy na masę makową.
Pieczemy 60 min. w temp. 180stopni.
Smacznego!
Należy przygotować:
Na Ciasto:
- 1,5 szkl. mąki pszennej,
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- 0,5 kostki masła,
- 1 żółtko.
Na Masę Makową:
- 30 dag maku,
- 1 szkl. cukru pudru,
- 3 jajka,
- 1 łyżkę bułki tartej,
- 1 aromat migdałowy,
- rodzynki.
Na Masę Serową:
- 75 dag półtłustego twarogu,
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- 10 dag masła,
- 3 jajka,
- 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,
- 1 aromat waniliowy,
- skórkę pomarańczową.
I co dalej...?
Po wyjęciu rozkładamy je na dnie brytfanny i podpiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.
Jajka miksujemy z cukrem i aromatem. Dodajemy mak(sparzony i dwukrotnie zmielony), bułkę i rodzynki, mieszamy dokładnie. Masę wykładamy równo na podpieczony spód.
Jajka miksujemy z cukrem, masłem i aromatem. Dodajemy porcjami twaróg(zmielony dwukrotnie) i mąkę. Na końcu dokładamy skórkę pomarańczową.
Masę serową wykładamy na masę makową.
Pieczemy 60 min. w temp. 180stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz