sobota, 25 maja 2013

Sernik Z Makiem Na Kruchym Cieście


A Teraz Na Słodko
Pyszny Sernik Z Makiem Na Kruchym Cieście


Należy przygotować:


Na Ciasto:

- 1,5  szkl. mąki pszennej,
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- 0,5 kostki masła,
- 1 żółtko.

Na Masę Makową:
- 30 dag maku,
- 1 szkl. cukru pudru,
- 3 jajka,
- 1 łyżkę bułki tartej,
- 1 aromat migdałowy,
- rodzynki.

Na Masę Serową:
- 75 dag półtłustego twarogu, 
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- 10 dag masła,
- 3 jajka,
- 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,
- 1 aromat waniliowy,
- skórkę pomarańczową.


I co dalej...?

Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po wyjęciu rozkładamy je na dnie brytfanny i podpiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.

Jajka miksujemy z cukrem i aromatem. Dodajemy mak(sparzony i dwukrotnie zmielony), bułkę i rodzynki, mieszamy dokładnie. Masę wykładamy równo na podpieczony spód.

Jajka miksujemy z cukrem, masłem i aromatem. Dodajemy porcjami twaróg(zmielony dwukrotnie) i mąkę. Na końcu dokładamy skórkę pomarańczową.
Masę serową wykładamy na masę makową.
Pieczemy 60 min. w temp. 180stopni.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz